”För mig blev det bra på en gång, redan vid det första uppdraget”

 

Möt vår konsultläkare Barbara som har arbetat för Doc Partner/Psykiatrika sedan 2013. Hon var den enda bland läkarstudenterna som redan första terminen visste vilken typ av läkare hon ville bli. Idag arbetar hon som psykiatriker inom barn- och ungdomspsykiatrin och trivs i rollen som konsultläkare. 

 Vad var det som gjorde att du blev läkare?

Min mamma är psykolog så redan innan universitet visste jag att jag antingen ville bli psykolog eller psykiater. Sen valde jag psykiatrin och blev läkare. Redan i början av universitetsstudierna visste jag att jag ville jobba med barn. Jag var den enda bland läkarstudenterna som redan första terminen visste vilken typ av läkare jag ville bli.

När och varför tog du steget till att bli konsultläkare?

Jag bodde tidigare i Sverige men när jag beslutade mig för att flytta tillbaka till Ungern visste jag att jag ville fortsätta jobba i Sverige, i och med att jag trivdes så bra. Genom att arbeta som konsult var det möjligt.

Vad var det som gjorde att du valde att arbeta för Psykiatrika?

Jag kom i kontakt med Psykiatrika redan innan jag blev specialistläkare, när jag hade cirka 3 månader kvar till mitt sista prov. Jag fick kontakt med Signild och hon var snäll, hjälpsam och hittade mig ett passande uppdrag.

Hur upplevde du övergången till konsult?

För mig blev det bra på en gång, redan vid det första uppdraget. Jag uppskattar verkligen den flexibilitet det innebär att arbeta som konsult och att jag kan jobba på olika platser. Det är både omväxlande och utvecklande att pröva på olika arbetsuppgifter och arbetsplatser. Sen är det viktigt för mig att kunna kombinera arbetet med en aktiv fritid. Jag är sportig, tränar regelbundet, paddlar kajak och älskar att vara ute i naturen.

Känner du att du har möjlighet att utvecklas inom det område du vill?

Ja, absolut. Att jobba på olika platser ger olika erfarenheter och jag känner att jag hela tiden utvecklas i min yrkesroll. Just nu jobbar jag i Östersund på BUP och jag trivs väldigt bra och har mycket varierande arbetsuppgifter; dagjour, medicinuppföljning, utredning osv. så det är en bred skala.

Vad tycker du är det bästa med ditt arbete idag?

Det bästa med mitt arbete är att jag får jobba med barn och får möjlighet att hjälpa dem och deras familjer. För mig är det viktigt att känna att jag gör skillnad.

Vill du också arbeta som konsultläkare? Du är välkommen att kontakta oss på 0455-302800.

BARBARA- PSYKIATRIKER
Doc Partner/Psykiatrika

Vill du också bli konsult hos oss?