Upptäck fördelarna med att arbeta som underkonsult via eget företag

Är du läkare eller sjuksköterska och drömmer om att bli egen företagare? Tillsammans med oss på Nurse & Doc Partner kan det bli verklighet.

Med oss behöver du aldrig oroa dig för att vare sig stå utan uppdrag eller känna dig ensam i ditt företagande. Vi hjälper härifrån – hela vägen till framgångsrikt företagande.

Läkare eller sjuksköterska och nyfiken på eget företag?

Att starta och driva eget företag är både utvecklande, roligt och förmånligt. Hos oss på Nurse & Doc Partner väljer du själv om du vill arbeta som anställd eller som underkonsult via eget företag.

Genom att fakturera via eget företag har du mer kontroll över din inkomst vilket ger dig utrymme att påverka dina möjligheter till förmånligare ersättning. När du fakturerar via eget bolag betalar vi din faktura inom tio arbetsdagar.

Är du nyfiken och vill veta mer om eget företagande? Tveka inte att höra av dig till oss med dina frågor och funderingar.

Kontakta oss »

Större frihet som läkare och sjuksköterska

Att driva eget företag innebär mer administrativt arbete än som anställd, men även att det är du själv som väljer hur mycket du vill ta ut som lön, spara till pension eller låta vara kvar i företaget. Du kan självklart också välja att ta hjälp med de administrativa delarna.

När du driver eget företag har du möjlighet att göra olika avdrag på saker eller tjänster du köper genom ditt företag. På så sätt kan du minska den inkomst som din skatt beräknas på.

Som egen företagare ansvarar du själv för att betala in sociala avgifter och skatt. Du behöver även teckna en egen ansvarsförsäkring och hantera din egen avsättning till tjänstepension.

Första steget mot ditt företagande

För att komma igång med ditt företagande är första steget att registrera bolaget. Här kan du välja att starta egen firma eller aktiebolag. Väldigt förenklat är det något enklare och billigare att starta en enskild firma, men aktiebolaget ger betydligt fler möjligheter.

Du startar ditt företag via verksamt.se där du också kan läsa mer om vad som skiljer de olika bolagsformerna åt. Vill du ha hjälp med uppstarten av ditt företag – hör av dig till oss så hjälper vi dig komma i kontakt med vår samarbetspartner ECIT. Tillsammans hjälper vi dig härifrån till starten av ditt eget bolag.

Till verksamt.se »

Vi stöttar dig hela vägen

Oavsett om du väljer att arbeta som läkare eller sjuksköterska som anställd eller via eget företag är det inget som påverkar vårt engagemang eller vårt fokus på att hjälpa dig ta tillvara din kompetens och att hitta rätt uppdrag för dig. Hos oss på Nurse & Doc Partner kommer du alltid vid din sida ha en kunnig och lyhörd konsultchef som hjälper dig med rådgivning och navigering i konsultrollen och bland uppdrag.

Tillsammans med vår samarbetspartner ECIT kan du även få hjälp med alla eller utvalda delar som rör dina administrativa och ekonomiska funktioner kring att driva ditt företag. Klicka dig vidare nedan för att läsa mer om deras olika upplägg. Du kan även läsa vår intervju med ECIT där de svarar på de vanligaste frågorna kring att starta eget företag.

ECIT » Läs vår intervju med ECIT »