”Jag passar på att besöka och träna på nya platser, utforska och lära känna nya människor som ger en ny dimension av livskvalitet”

 

Möt Ingela, en av våra fantastiska hjältar inom vården. Efter 25 år inom vården bestämde hon sig för att utbilda sig till sjuksköterska. Idag jobbar hon som bemanningssjuksköterska via oss på Nurse & Doc Partner, bland annat på Akademiska sjukhusets akutmottagning i Uppsala.

Vad var det som gjorde att du valde att utbilda dig till sjuksköterska?

Jag valde att utbilda mig till sjuksköterska efter att ha arbetat inom vården i 25 år och gått den långa vägen från att vara outbildad till sjukvårdsbiträde, undersköterska och nu specialistutbildad sjuksköterska. Jag har nu totalt 39 års erfarenhet.

Hur upplevde du övergången till konsult?

Som sjuksköterska upplevde jag ett större ansvar, där jag kunde vara en expert inom mitt område. Det var även en del av mina egna krav, ingen som dikterade det åt mig. Friheten var också något nytt för mig. Som konsult har man större möjlighet att välja hur man vill arbeta jämfört med att vara anställd. Frihet är ovärderligt…

Vilka är de största fördelarna med att arbeta som konsult?

Friheten, flexibiliteten och valmöjligheterna är de största fördelarna. Som konsult kan man göra sina egna val när det kommer till jobb. Man kan välja fritt och förena nytta med nöje genom att utforska och upptäcka. Jag passar på att besöka och träna på nya platser, utforska och lära känna nya människor som ger en ny dimension av livskvalitet.

Hur ser samarbetet ut med din konsultchef?

Jag har en fantastisk konsultchef vid namn Kristin. Det känns som att jag kan prata med henne som en vän, samtidigt som jag respekterar henne och hennes arbete. Vi förstår varandra och vi börjar lära känna varandra bättre. Hon vet vad jag gillar och behöver, och jag gör mitt bästa för att visa min uppskattning gentemot henne.

Vad värdesätter du mest hos en arbetsgivare?

Jag värdesätter ödmjukhet, ärlighet och att arbetsgivaren är lyhörd för både beröm och konstruktiv kritik. Jag värdesätter även lojalitet, en god personalpolitik och att man prioriterar en god arbetsmiljö för sina anställda. Att ha förståelse för varje individ och deras olika behov är också viktigt för mig. Det gynnar både vården och framför allt patienterna och personalen.

Har du frågor eller funderingar kring livet som konsult? Välkommen att kontakta oss på 0455-302800.

 

 

INGELA – SJUKSKÖTERSKA
Nurse & Doc Partner

Vill du bli konsult hos oss?